Bokrecension – Slow fashion: din guide till smart och hållbart mode, 2016 av Jennie Johansson & Johanna Nilsson

Egentligen behövs det bara tre meningar för att sammanfatta hela boken och det är texten som boken inleds med: ”Slow fashion är när kvalitet går före kvantitet, när vi prioriterar färre och finare plagg med hållbar produktion och minimal negativ miljöpåverkan. Slow fashion är en inställning till mode där eftertanke och medvetenhet står i fokus.”

Boken sammanfattar på ett lättsamt sätt tung information om modeindustrins påverkan på vår miljö. Författarna vill väcka tankar om varför, hur och vilka saker vi köper och få oss att vara mer aktiva i våra val. Den behandlar främst kläder och skor. Fakta om material och miljömärkningar varvas med personliga anekdoter. Du blir berörd och den väcker till mer medvetenhet. I de sista delen tas även upp hur man kan vårda och rädda sina favorit kläder.

Tankar av Pernilla Westesson, slöjd- och mattelärare i Malmö

Posted in Uncategorized and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *