Podcast

Slöjdlärarnas podd Del 7 – Styrelsen Saya Djanaieff

24-04-15

Inger Möller Degerfält intervjuar styrelseledamoten Saya Djanaieff om slöjdläget, kollegialt lärande, inspiration och vikten av att mötas.

Podden finns på Spotify här

Slöjdlärarnas podd Del 6 – Styrelsen Andreas Krüger

24-02-09

Christian Svensson och Inger Möller Degerfält intervjuar styrelseledamoten Andreas Krüger om skolslöjden, hans tankar kring iakttagbara mål och vad han vill arbeta med inom föreningen. .

Podden finns på Spotify här

Slöjdlärarnas podd Del 5 – Nyårsspecial 2023

24-01-03

Vi tittar tillbaka på året som varit för föreningen och kikar lite på vad som komma skall.

Podden finns på Spotify här

Slöjdlärarnas podd – Special Vävdagarna i Glimåkra

24-01-02

Ett specialavsnitt där Christian Svensson och Karin Eldforsen besöker vävdagarna i Glimåkra. Tittar lite på museet och diskuterar slöjd och vävning med Eva Persson – Orförande för Vävstolsmuseet i Glimåkra Bettina Posselt – Mästare i handvävning samt Marita Jönsson – projektledare för vävdagarna och Hemslöjdskonsulent från Hemslöjden i Skåne

Då avsnittet är inspelat ute i verkligheten och inte i en studio är dessvärre ljudkvalitén inte fullt så bra som vi egentligen vill ha den. Men vi lär oss. Detta är också anledningen till att avsnittet dröjt

https://www.vavmuseum.se/

https://handvafveri.se/

https://hemslojdeniskane.se/

Podden finns på Spotify här

Slöjdlärarnas podd Del 4 – Special Slöjdlärarnas konferens

23-11-27

Slöjdlärarna.org anordnade en konferens för och av Slöjdlärare med föreläsningar workshops och en mängd intressanta samtal. Podden var såklart på plats och pratade med föreläsare och deltagare. I avsnittet hör du bland annat Daniel Rosén från skolverket, slöjdlärare och representanter från Nordiska Slöjd och Textillärarförbundet, NST

https://larportalen.skolverket.se/

https://nstforbund.wordpress.com/

Podden finns på Spotify här

Slöjdlärarnas podd Del 3 – Styrelsen

23-10-18

Christian Svensson och Inger Möller Degerfält intervjuar Slöjdlärarnas tillförordnade ordförande MArielle Fahlén om slöjdläget, framtiden och vad hon jobbar med just nu.

Podden finns på Spotify här

Slöjdlärarnas podd Del 2 – Tillbakablickar

23-10-02

Vi tittar tillbaka på hur det kom sid att vi började jobba för att en slöjdlärarförening skulle bildas. Vi pratar om smörknivar, Nordisk Sløjd och tekstillærerförbund, TexToM Sveries första (praktiska) slöjdlärarkonvent och varför det är så viktigt att slöjda.

Podden finns på Spotify här

Slöjdlärarnas podd – del 1 Pilot

23-09-22

Slöjdlärarna har blivit med podd! I det första avsnittet berättar vi lite om föreningen, varför vi bildades och vad som komma skall. Slöjdlärarnas konferens presenteras och vi funderar lite över vad nästa avsnitt skall innehålla.

Podden finns på Spotify här